Ako sa správne starať o zimnú obuv, aby vydržala čo najdlhšie.

Kategórie
 
 
 
 
 
Trhák týždňa
22.3.2021Do konca zostáva ešte:
 
 

Ako sa správne starať o zimnú obuv, aby vydržala čo najdlhšie.

Nie je nič horšie ako investovať do kvalitného páru topánok a zničiť ich počas jednej zimnej sezóny. Proces čistenia a udržovania obuvi nie je časovo náročný. Čas a peniaze, ktoré utratíte za profesionálne čistenie, by boli oveľa vyššie, ako keby ste si to za 15 minút urobili sami.

Opotrebovanie je v konečnom dôsledku nevyhnutnou realitou života aj obuvi. Napriek tomu sú možnosti, ktoré môžete pre ochranu vašich topánok urobiť. Je dobré si pamätať - vždy je lepšie predbežne ošetrovať, než čakať, kým dôjde k poškodeniu.

Starostlivosť o kožu.

Kožené výrobky je potrebné pravidelne čistiť a ošetrovať. Budete potrebovať čistiaci prostriedok, kondicionér a hydroizolačné činidlo. Čistiace prostriedky sa dodávajú v mnohých formách - spreje, utierky, dokonca aj tyčinky ako bežné normálne mydlo. V závislosti od toho, ako často nosíte kožené topánky, môže byť pravidelnosť ošetrovania raz za 1-3 mesiace alebo 2-3krát za rok. Kondicionéry ako norkový olej sa môžu dvojnásobne používať aj ako hydroizolačné činidlo. Buďte si ale istí, že je koža čistá, predtým ako na ňu nanesiete akýkoľvek kondicionér alebo hydroizolačný prostriedok.

Starostlivosť o syntetické tkaniny.

Syntetické tkaniny sú najjednoduchšie na udržiavanie. Čistenie môže byť vykonávané mydlom a vodou. Soľné škvrny sú najväčším nepriateľom všetkých druhov obuvi, ale najviac sú viditeľné práve na obuvi so syntetickými vláknami. Zatiaľ čo mnoho výrobkov „uisťuje“ ako sú veľmi efektívne voči takýmto škvrnám, najľahší spôsob ako sa ich zbaviť je jednoduchý mix vody a octu.

Uskladňovanie.

Kedykoľvek nechávate topánky vyschnúť (či už z čistenia alebo z vlhkých podmienok vonku), nechajte topánky v teplom prostredí, ale nie na mieste, ktoré je priamo vedľa tepelného zdroja (napríklad radiátora). Ak je teplo príliš silné, môže to spôsobiť, že koža bude lámavejšia a neskôr sa vytvoria trhliny. Neukladajte kožené topánky do igelitových obalov, pretože koža potrebuje dýchať a nedostatok vzduchu môže spôsobiť vysušenie alebo pleseň. Ak nenechávate svoje topánky vonku po celý rok, vyberte na uloženie škatuľu s voľným vekom alebo látkové vrece. Skôr, než uložíte svoje topánky, uistite sa že sú čisté a suché, tak aby soľ neničila postupne kožu počas mesiacov mimo sezónu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia