Kategórie
 
 
 
 
 
Trhák týždňa
22.3.2021Do konca zostáva ešte:
 
 

Ako v bavlnke! Poradíme vám, ako si vybrať pohodlnú obuv

Ako v bavlnke! Poradíme vám, ako si vybrať pohodlnú obuvVybrať ten správny pár topánok, ktorý bude vyzerať štýlovo a zároveň neučiní z chôdze trápenie, dokáže byť niekedy poriadna veda. Nosenie nevhodnej obuvi navyše nepriaznivo pôsobí na zdravie vašej chrbtice, klenby a kĺbov. Pri ich nákupe sa  pritom stačí držať niekoľkých jednoduchých zásad. V tomto článku vás v šiestich bodoch prevedieme svetom pohodlnej obuvi. Po jeho prečítaní bude výber vášho budúceho najobľúbenejšieho páru topánok určite jednoduchší!

Prvým dôležitým krokom je výber správnej veľkosti. Obuv si skúšajte s ponožkami, s ktorými ju plánujete nosiť. V topánke by malo ostať dostatok miesta na to, aby ste prstami mohli jemne krúžiť. Viac informácií o správnej veľkosti obuvi môžete nájsť v našom nasledujúcom článku: Veľkostná tabuľka obuvi.

 

Sústreďte sa na materiál a prevedenie obuvi. Zamerajte sa na pevnosť jej podrážky. Tá zabezpečuje stabilitu nohy a chráni chodidlá pred nárazmi o zem. Ak trávite väčšinu svojho dňa na nohách, doprajte vašim chodidlám pohodlie v podobe správnej výstelky. Ideálne sú v tomto prípade tenisky s pamäťovou penou. Tá sa dokonale prispôsobí tvaru chodidla a vy budete mať pocit, akoby ste chodili „po obláčiku.“ Rovnako ako penová výstelka aj gélové vložky ponúkajú nohám pocit vytúženého komfortu. Chránia kĺby a chrbticu tým, že zjemňujú silu dopadu chodidla na zem, čo ocenia najmä seniori. Ďalšou možnosťou je výstelka z pravej kože, väčšinou používaná predovšetkým pre spoločenskú obuv. Pravá koža je antialergická a priedušná, čím bráni hromadeniu baktérii.

Varianty stielokVarianty podošiev

 

 

Sústreďte sa na vonkajší materiál topánok. Kožená obuv je bezpochyby vždy elegantnou voľbou. Medzi početné výhody pravej kože patrí jej dlhoročná výdrž, odolnosť a fakt, že sa topánka časom prispôsobí tvaru vášho chodidla. Lacnejšou alternatívou je obuv z eko kože. Ide o trvanlivú imitáciu kože, ktorá je vo väčšine prípadov čiastočne zhotovená z PVC. Okrem toho, že ňou šetríte životné prostredie, sa obuv z eko kože jednoducho čistí a je cenovo dostupná v širokej škále farieb.

Kožená obuv

 

Turistická obuv, ktorú plánujete nosiť do prírody, by mala byť bezpochyby nepremokavá. Pri výbere zimných topánok dbajte na ich zateplenie. Omrznuté nohy počas mrazivého zimného rána nie sú predsa nič príjemné. Najideálnejší prvok topánky je v tomto prípade zateplená výstelka, ktorá chráni pred nepriaznivými vonkajšími teplotami. Samozrejmosťou je, že zimná obuv má byť nepremokavá a dostatočne odolná.

 

Veľkú úlohu v otázke pohodlia topánok hrá ich opätok. Najistejšou voľbou sú bezpochyby ploché topánky, no ak vám viac vyhovujú tie s opätkom či platformou, dajte pozor na to, aby špička topánok dostatočne zakrývala prsty. V opačnom prípade sú prsty pri udržiavaní stability veľmi namáhané.

Zapínanie. Ak vám obúvanie zvykne spôsobovať problémy, porozmýšľajte nad kúpou nazúvacích topánok, akými sú napríklad takzvané „Chelsea topánky“ s gumičkou. Sú nielen praktické, ale aj mimoriadne štýlové a nadčasové.

Prešli ste s nami 6 dôležitých krokov k výberu pohodlných topánok. Teraz si stačí už len pozrieť našu širokú ponuku a vedieť sa rozhodnúť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia