Kategórie
 
 
 
 
 
Trhák týždňa
22.3.2021Do konca zostáva ešte:
 
 

S vami od roku 92

Budúci rok oslávi spoločnosť John Garfield už 30 rokov na trhu, a preto sme sa rozhodli predstaviť vám inovatívne zmeny, ktorými sme sa zaoberali niekoľko posledných rokov, v snahe zlepšiť vašu skúsenosť s nákupom našich výrobkov.
Zároveň by sme vám týmto zhrnutím chceli poďakovať za vašu lojalitu a podporu, vďaka ktorej sme dosiahli úctyhodný míľnik desať tisíc fanúšikov na Facebooku. Sme veľmi radi, že vám naše výrobky robia radosť už takmer tri desaťročia a veríme, že vďaka našej usilovnej snahe stále pracovať na zlepšení, sa čoskoro dočkáme ďalších dôležitých míľnikov.

Od roku 1992 sa toho už veľa zmenilo a ani my sme sa nezabudli v minulosti. Behom tohto obdobia sme rozšírili našu pôsobnosť na český trh, kde dodnes aktívne pôsobíme, predovšetkým vďaka čiastočnému pokrytiu maloobchodnými predejňami, ale aj eshopu a naším partnerom. Nielen kvôli tejto expanzii sme prekročili hranicu 200 zamestancov.

Behom roku 2018 sme si do budúcna predsavzali veľké ciele. Poďme sa spolu pozrieť, ako sme si viedli pri ich plnení.

 

Nové technológie

Vždy sme sa usilovne snažili prinášať vám aktuálne trendy a technologické inovácie. V tomto článku sme sa zamerali na niektoré novinky, ktoré sme behom posledných rokov zaradili do našej produkcie.

Podrážky

TPU Vyzúvacia (podrážky z termoplastického uretánu)
TPU je považovaná za „všestrannú“ podrážku a jedná sa o pokročilú formu polyuretánu (PU), která je veľmi odolná a flexibilná. Vďaka týmto vlastnostiam vám prinášame inovatívnu konštrukciu, ktorá je extra odolná proti "lenivému" vyzúvaniu. 

Základné vlastnosti TPU podrážky:

  • Ľahká váha
  • Odolnosť voči teplotám do 130°C
  • Vysoká odolnosť voči olejom a chemikáliam
  • Vysoká tolerancia voči oderu, prasknutiu, štiepeniu a trhaniu
  • Protišmyková
  • Odolnosť voči chladu do -20°C, zostáva pružná pri nízkych teplotách

 

EVA Ohybná (podrážky z ethylen-vinyl acetátu)
Jednoducho povedané, EVA je plastová podrážka, ktorá môže byť ľahšia a pružnejšia než guma. Jedná sa o elastomérny polymér, ktorý robí materiály mäkšie a pružnejšie ako guma.

Základné vlastnosti EVA podrážky:

  • Ľahká váha
  • Viac flexibility
  • Udržuje teplo
  • Tlmí nárazy
  • Vysoká odolnosť

Spevnené podpätky na lodičkách
Už od založenia spoločnosti sa špecializujeme na spoločenskú obuv, a práve vďaka dlhoročným skúsenostiam s týmto sortimentom, sme sa mohli zamerať na ich zdokonaľovanie, či už z hľadiska rozmanitosti použitých materiálov, technologických inovácií, alebo samotného designu. V posledných rokoch sme sa zamerali predovšetkým na zásadnú slabinu väčšiny lodičiek, ktorou je bezpochyby nízka odolnosť ich podpätkov. Okrem použitia odolnejších materiálov na samotný podpätok, sme ich taktiež vystužili kovovou konštrukciou pre zvýšenie ich pevnosti. 

 

Stielky

Vždy sme sa snažili prichádzať s novými technológiami vložiek tak, aby čo najlepšie vyhovovali účelom jednotlivých druhov obuvi. Medzi naše posledné inovácie patria stielky z pamäťovej peny pre športovú obuv a tenisky, kožené stielky pre spoločenskú obuv a zdravotné vložky. Každá z nich je prehľadne označená logom danej technológie pre zjednodušenie vášho výberu vhodnej obuvi, tak si nabudúce nezabudnite overiť, ktorá z nich vám vyhovuje najlepšie.

Konštrukcia

Za takmer tri dekády svojho pôsobenia na trhu s obuvou sme pre vás vyrobili širokú škálu rozmanitých konštrukčných prvkov, ktoré si veľmi rýchlo získali vašu obľubu. Najnovšie k nim patrí aj extra široká obuv, predovšetkým v sortimente dámskych poltopánok, lodičiek, vsuviek a sandál, vhodných pre všetky dámy s väčšou šírkou chodidiel. Ďalšou novinkou je obuv s elastickým pruhom po stranách, nahrádzajúcim šnurovanie alebo zapínacie patenty, všeobecne prezývaná "slip on" (nazúvacia) alebo "chelsea", ktorú dnes vyrábame takmer vo všetkých konštrukčných variantoch, počnúc zimnou členkovou obuvou, cez celoročné tenisky a športovú obuv, až po letné mokasíny a espadrilky. V neposlednom rade sme sa zamerali na konštrukčné riešenie nepremokavej turistickej obuvi, ktorú sme okrem vodotesnej membrány vybavili tiež podšívkou otvorených častí, aby sme zabránili prieniku vlhkosti dovnútra obuvi. Zatiaľ ponúkame iba jeden takýto model v niekoľkých farebných variantoch, v pánskom aj dámskom prevedení.

 

Materiály

Dlhodobo pracujeme na vývoji nových materiálov pre výrobu našej obuvi, pričom k našim aktuálnym inováciám radíme športovú obuv z ľahkých textilných a vlnených vlákien, letnú koženú obuv s perforáciou pre zaistenie maximálnej priedušnosti, a už vyššie spomínanú trekovú obuv s nepremokavou membránou.

 

Kvalita

Od roku 2018 sme našu snahu zamerali tiež na zvýšenú kontrolu kvality a ekologických opatrení.

Produkcia

Náš kvalifikovaný tím už 10 mesiacov pred začiatkom sezóny prichádza s návrhmi a výberom nových modelov. Potom začne príprava technologických postupov a výber vhodných materiálov.

Hĺbková kontrola

Na kvalitu produkcie náš tím dohliada počas celého výrobného procesu. Po jej dokončení nastupuje hĺbková kontrola materiálov, technologického spracovania a celkovej kvality finálneho produktu.

Ekologické opatrenia

Veríme, že inovatívne ekologické opatrenia sa týkajú každého z nás, preto používame nie len recyklovateľné tašky a balenia, ale aj ekologické materiály na výrobu našich produktov.

 

Reklamácie

Vplyv nových procesov na počet reklamácií od roku 2018

Pokles všetkých reklamácií obuvi

Na tomto grafe môžete sledovať vývoj celkového podielu všetkých reklamácií v sortimente "obuv" za posledné tri roky.

Pomer uznaných a neuznaných reklamácií obuvi za rok 2020

V roku 2020 dosiahla miera neuznaných reklamácií u sortimentu "obuv" vo všetkých predajniach JOHN GARFIELD cca 0,8781%, tzn. priemerne 1 pár zo 114 párov. Teda inak povedané, ak si u nás kúpite 4 páry ročne, tak v priebehu 28 rokov (114 párov) sa Vám štatisticky vyskytne 1 takáto reklamácia. Takýto výsledok je v obchodnej praxi veľmi uspokojivý no aj napriek tomu  stále pracujeme na tom, aby sme výsledky ešte vylepšili.

Tieto údaje sú za obdobie 1.1.2020-31.12.2020 za všetku predanú obuv v celej sr a čr zozbierané k dátumu 4.2.2021.

 

Eshop

Hoci sme eshop spustili ešte len v roku 2018, už k dnešnému dňu sa môžeme pochváliť veľmi výraznou digitálnou identitou. Denne u nás virtuálne nakupujú niekedy až stovky zákazníkov a práve preto, sme sa v minulom roku zamerali na zlepšenie vašej skúsenosti s online nákupom. Na základe kladných reakcií počas našej poslednej online kampane, sme si potvrdili úspech a mohli si naplánovať ďalšie zmeny, ktoré by vám uľahčili online výber tej správnej obuvi a galantérie. Medzi ne patria napríklad pripravované jazykové verzie nášho eshopu.

Ďalším dôležitým míľnikom a zároveň dôvodom, kvôli ktorému sme sa rozhodli napísať tento článok, je extrémny nárast našich fanúšikov na sociálnych sieťach. Nedávno sme prekročili magickú hranicu 10 000, a radi by sme pre vás urobili túto hranicu niečím špeciálnou, pretože sme tieto úspechy dosiahli hlavne vďaka vám, našim zákazníkom.
Vytvorili sme pre vás súťaž, v ktorej 100 z vás odmeníme darčekovým poukazom. Zúčastniť sa môžete na oficiálnej funpage John Garfield, kde stačí okomentovať tento príspevok krátkym názorom, ako sme si podľa vás viedli pri plnení našich predsavzatí. Každý týždeň vyberieme 10 originálnych komentov a ich autorov odmeníme 10€ poukazom na nákup na našom eshope. Vaše návrhy na zlepšenie budú veľmi vítané.



Ďakujeme za vašu priazeň a tešíme sa na vaše komenty.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia